Shiller: USA kinnisvaraturul võib olla veel üks mull

13. juuli 2009, 19:53

Yale'i Ülikooli majandusprofessor
Robert Shiller märkis täna, et eluasemehindade languse aeglustuv tempo küll
tõenäoliselt jätkub, kuid kinnisvaraturg on endiselt probleemses
olukorras.

USA eluasemete hindu jälgiva Case-Shiller Indexi kaaslooja Shiller tõdes, et maailma suurima majanduse eluasemete turg võib müümata kodude suure hulga ja märkimisväärsete finantsprobleemide tõttu vinduda veel mitu aastat.

Lisaks usub Shiller, et USA kinnisvaraturul võib olla teinegi mull. "See ei ole küll minu kõige kõrgema tõenäosusega stsenaarium, kuid inimesed on eluasemeturusse suhtudes muutunud väga spekulatiivseks," lisas professor.

Shiller viitas Bostonile kui ühele potentsiaalsele eluasemeturu järelmulli piirkonnale, märkides, et see tüüpiliselt volatiilne turg ei ole viimase kahe aasta jooksul kukkunud nii sügavalt kui mullistunud linnad nagu Phoenix.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2009, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing