Turud on kah tujukad nagu inimesed

13. juuli 2009, 08:30

Nii nagu inimestel on sesoonne kalduvus
muutuda depressiivsemaks, esineb seda ka aktsiaturgudel. Toronto Rothman School
of Managementi professor Lisa Kramer on oma uurimuses leidnud, et seda efekti
kasutades on võimalik võimsalt tootlust kasvatada.

Põhjalik SADi (seasonal affective disorder) kliiniline uuring on näidanud, et miljonid inimesed kogu maailmas muutuvad riskikartlikumateks, kui sügisel hakkab päevavalgustundide arv kahanema. Kui aga talvel ja kevadel hakkab kauem päevavalgust nägema, muututakse riskialtimaks. Krameri ja teiste analüütikute koostöös valminud uuring on esimene omalaadne, mis leidis otsesed tõendid SADist tingitud mõjudest eraisikutest investorite investeerimiskäitumisele, kirjutas BMO Harris Private Bankingu ajakiri.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 08:30
Otsi:

Ava täpsem otsing