Empower renoveerib 47 miljoni eest alajaama

15. juuli 2009, 12:18

Elering OÜ (endise nimega OÜ Põhivõrk) ja
Empower AS sõlmisid selle nädala algul Viljandi 110kilovoldise alajaama 47
miljonit krooni maksva renoveerimislepingu.

Alajaama renoveerimine parandab Viljandi piirkonna elektrivarustuskindlust. Tööde lõpptähtaeg on 2011. aasta augustis, teatas ettevõte.

Viljandi alajaama renoveerimistööde eest vastutava Eleringi projektijuhi Peeter Kippasto sõnul on alates 1958. aastast töös olnud alajaama seadmed füüsiliselt ja moraalselt vananenud. “Renoveerimistööde käigus vähenevad vanadest seadmetest tingitud keskkonnariskid. Alajaama paigaldatakse uus jaotusseade, kondensaatorpatarei ja uus õlieraldussüsteem ning ehitatakse uus juhtimishoone,“ kirjeldas Kippasto mõningaid teostatavaid töid.

Elering OÜ juhatuse esimees Lembit Vali rõhutas, et renoveeritav Viljandi 110 kV alajaam on oluline lüli 2012. aastal valmiva võimsa Tartu-Viljandi-Sindi elektriliini ühendamisel elektrivõrku, mis parandab lisaks Viljandile ka Tartu ja Pärnu piirkonna varustuskindlust.

Viljandi alajaama renoveerimise hankel osales kokku kuus pakkujat (ABB AS, AS Merko Ehitus, Empower AS, AS Siemens, Skanska, EMV AS ja Eesti Energia Võrguehitus AS). Hanke tingimustele tunnistati vastavaks kõik pakkumised. Pakkumiste hindamisel oli kriteeriumiks 100% pakkumise hind.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2009, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing