Luik: ühendatud Anne Stiil võiks saada populaarseimaks

15. juuli 2009, 12:27

Septembris ilmuva ühendatud
naisteajakirja Anne Stiil ambitsioon on saada sihtgrupi seas suurimaks,
ütles Ajakirjade Kirjastuse peadirektor Mart Luik.

"Kavatsused ja tagamaad on seotud ambitsiooniga, et tahaks teha sihtgrupile võimalikult tugevat toodet. Ambitsioon on isegi see, et tahaks sihtgrupile teha kõige tugevamat ja populaarsemat toodet. Sel põhjusel otsustasime ühendada kahe ajakirja tugevamad küljed," rääkis Luik otsuse tagamaadest ühendada kaks kirjastuse naisteajakirja Anne ja Stiil.

"Ühtlasi saavutame ka kokkuhoiu. Reklaami ja tulude poolel peaks tekkima positiivne efekt ühendamisest, kuivõrde me siiralt loodame, et sellest saab 20 ja pluss naiste hulgas kui mitte suurim, siis üks suuremaid ajakirju ning ka kulude kokkuhoid on ilmselge," lisas ta.

Ta ütles, et septembris esimest korda ilmuv Anne Stiil on grammi võrra paksem, kui üldiselt naiste kuukirjad praegu turul on. Eks maht sõltub edaspidi ka reklaamimüügist, lisas Luik.

"Stiili puhul olid mõned üksikud inimesed, kes kirjastusest läksid, palgaliste meeskond ei olnud ka väga suur. Ning osa jätkab kirjastuses muul tööl. Reaalseid lahkujaid on vähe," rääkis ta koondamistest. Kuna Anne viimast numbrit veel tehakse, siis pole ajakirjast täpne lahkujate arv veel teada.

Ajakirja Anne Stiil peatoimetaja koha sai endine Cosmopolitani peatoimetaja Merle Liivak. "Ühendamise nõue oli ka see, et luua uus kvaliteet. Seetõttu me tahaks uut lähenemist ja uut toimetaja mõtteviisi sisse tuua ja jõudsime järeldusele, et endiste Anne ja Stiili peatoimetajatega on seda keerulisem teha," põhjendas Luik.

Suveni ajakirja Stiil peatoimetajana töötanud Kristi Pärn-Valdoja asub augustikuus ETVs "Terevisiooni" toimetama, Tiina Lang on aga otsustanud meie kirjastusest lahkuda, märkis Luik.

Luik ütles, et praegu ei näe ta otsest vajadust kirjastuses enamate ajakirjade liitmiseks. "Anne ja Stiili puhul majanduskriis forsseeris seda protsessi ehk pani lõplikult otsustama, kuigi potentsiaal oli juba varem olemas. Praegu sellist sarnast potentsiaali teiste väljaannete puhul on raske leida."

Samuti ei näe Luik vajadust mõne muu Ajakirjade Kirjastuse ajakirja sulgemiseks, kuna ülejäänud tooted on jätkusuutlikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing