Wal-Mart tahab üle võtta suurt Vene kaubandusketti

15. juuli 2009, 10:58

Wal-Mart Stores tegi pakkumise Venemaa
jaekaubandusketi Kopeika ostuks, kirjutas Kommersant.

Eelläbirääkimised toimusid juba kevadel, kuid pakkumise saamist ametlikult kinnitatud pole. Kommersandi andmetel pole samas Wal-Marti pakkumise saatust veel otsustatud. Omanikku võib vahetada kogu aktsiapakk, teise variandi järgi jääb Kopeika praegusele suuromanikule Nikolai Tsvetkovile vähemusosalus. Analüütikute hinnangul võib Kopeika hind ulatuda 280-630 miljoni dollarini. Kopeika võlad ulatuvad 9 miljardi rublani.

Tsvetkov pidas müügiläbirääkimisi ka X5 Retail Groupi ja kaubandusketiga Magnit, kuid tehingust asja ei saanud, kuna Kopeika suuromanikule ei meeldinud talle pakutud tingimused.

Kopeika omab 528 kaubamaja 24 Venemaa piirkonnas. 2008. aastal teenis kaubanduskett 51,6 miljardit rubla kasumit.

Wal-Martil on üle 7000 poe üle kogu maailma. 2009. aasta algul registreeris Wal-Mart Venemaal tütarfirma. Mullu pidas Wal-Mart läbirääkimisi Venemaa kaubandusketi Lenta ostuks, kuid katkestas läbirääkimised börsi langemise tõttu. Sel aastal läbirääkimised jätkusid, kuid tulemustest pole teatatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2009, 10:58
Otsi:

Ava täpsem otsing