BÖRS: USA keeras otsa üles

16. juuli 2009, 16:58

Pärast eilset rallit võtsid USA
peamised indeksid täna enamuse päevast küll rahulikumalt, kuid veidi
enne turu sulgumist rääkis majandusprofessor Nouriel
Roubini indeksid ikkagi üles.

USA töötushüvitise avalduste arv näitas eelmisel nädalal ootamatut langust, tugevaid tulemusi suutis näidata ka JPMorgan Chase. Töötushüvitiste avalduste arv langes madalamaile tasemele alates jaanuari algusest.

Investorid olid päeva alguses kahe tule vahel - ühelt poolt õhutasid optimismi JPMorgani kaunid numbrid, teisalt tõi muret aga väikestele ettevõtetele laenu andva CIT Groupi probleemid. Investoritele ei meeldinud teade, et CIT Groupi ja valitsuse vahelised võimaliku päästmise eesmärgil toimunud läbirääkimised on katkenud. CIT Groupi aktsia langes 75%, täna tugevate tulemustega välja tulnud JPMorgani aktsia sulgus kerges miinuses.

Investorites aga kasvatas taas optimismi majandusprofessor Nouriel Roubini prognoos, mille järgi USA väljub surutisest selle aasta lõpus.

Dow Jones'i tööstuskeskmine sulgus 1,08%-lises plussis ehk 8710 punktil, S P 500 indeks kosus aga 0,86% ja jõudis 941 punktile, tehnolooogiaindeks Nasdaq lõpetas päeva 1,19% pealpool eilset viimast taset ning maandus viimask 1885 punkti tasemel.

Tehnilise pildi järgi ootab S P 500 indeksit 950 punktil oluline vastupanutase, kui see murtakse, võib kaunis tõus jätkuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing