Keskkonnaminister: ettevõtlustaust võib ametnikule kahju teha

17. juuli 2009, 19:20

Tippametnike ja poliitikute puhul on
ettevõtlustaust tööle pigem segav, kui kaasaaitav faktor, uskus
keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

„Pidevalt kahtlustatakse ja süüdistatakse ning arvatakse, et inimene kasutab oma mõjujõudu ja otsustusõigust ära selleks, et oma isiklikku varalist olukorda parandada,“ põhjendas ta. „Paraku on nii, et see midagi suurt küll kaasa ei aita.“

Samaaegselt ettevõtlusega tegeleva ametniku eelis võiks olla keskkonnaministri arvates see, et on arusaam probleemidest ettevõtluses, samuti mõistetakse paremini küsimusi, millega peavad ettevõtjad iga päev kokku puutuma. „Selles mõttes tuleb see kasuks, aga kas ühiskond oskab seda ka hinnata, see on iseküsimus muidugi,“ kahtles Tamkivi.

Tamkivi isiklikult ei arva, et inimesed, kes on otsustanud riigiametnikuks hakata, peavad ilmtingimata olema ettevõtlustaustaga, näiteks ettevõtte omanik. Eelkõige sõltub see inimtüübist, mõni inimene sobib suurepäraselt riigiametnikuks ja võib olla seda kogu elu, ja ei ole üldsegi vaja, et ta oleks käsipidi ettevõtluses sees.

Äripäev reastas riigipalgalised neile kuuluva vara järgi. Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sai selles edetabelis poole miljoni krooniga 34.-38. koha. Äripäev uuris, mida keskkonnaminister arvab üldse taolise edetabeli koostamisest.

„Raske öelda, inimesi võib reastada igasugu andmete järgi,“ märkis ta. Ma isegi ei oska kommenteerida, kas seda on vaja või mitte, lisas Tamkivi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2009, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing