Mais oli haigekassal puudu 632 mln ja töötukassal 801 mln krooni

17. juuli 2009, 20:29

Rahandusministeerium teatas, et maikuu lõpu
seisuga oli Eesti Haigekassa tekkepõhiselt defitsiidis 632,6 miljoni krooniga ja
Eesti Töötukassa 801,5 miljoni krooniga.

Maikuu lõpu seisuga oli Eesti Haigekassa tekkepõhiselt defitsiidis 632,6 miljoni krooniga. Käesoleva aasta teisel poolaastal saab aga toimuma haigekassa kulutuste mõningane vähenemine seoses haigekassale pandud kohustuste vähendamisega, seisab täna avaldatud ülevaates.

Enim mõju omavad siinkohal muutused ajutise töövõimetuse hüvitiste süsteemis. Käesoleva aasta augustisse on kavandatud ka haigekassa negatiivse lisaeelarve järgmine arutelu, mil kavandatakse viia haigekassa eelarve kulude pool kooskõlla viimaste maksulaekumiste prognoosidega.

Maikuu lõpu seisuga oli Eesti Töötukassa tekkepõhiselt defitsiidis 801,5 miljoni krooniga. 1. juuliks 2009 kavandatud töölepingu seaduse muutmine ning töötuskindlustusmakse määrade tõus 1. juunist 3%ni ning 1. juulist 4,2ni võimaldavad töötukassa ohjeldada töötukassa eelarvepuudujääki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 20:01
Otsi:

Ava täpsem otsing