Ministeerium: elektrituru avamine ei anna Venemaale eeliseid

17. juuli 2009, 20:40

Venemaa ei hakka peagi avaneval Eesti
elektriturul domineerima, kuna meil jätkub oma ressursse ning idanaabri tegevus
peab lähtuma regulatsioonidest, kinnitab majandusministeerium.

"Eestis on piisavalt elektritootmist, et katta enda elektrivajadused ning Soomes, Lätis ja ka Leedus on võimalik toota nii palju elektrit, et katta oma vajadused ilma Venemaata. Venemaa saab olema üks mängijatest elektriturul, kuid mitte määrav tegija. Domineerima ta turul hakata ei saa, sest selles osas on regulatsioonid ette nähtud. Venemaa elektritootjad peavad tegutsema samadel alustel nagu Euroopa Liidu omad," selgitas majandusministeeriumi asekantsler Einari Kisel ERR-i raadiouudistele.

Loodav Eesti elektribörs toob kaasa konkurentsi ja elektri turuhinna kujunemise, mis Kiseli hinnangul tuleb senisest soodsam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2009, 20:40
Otsi:

Ava täpsem otsing