Kaubanduskeskused püüavad üürihinna senisele tasemele jätta

Katariina Krjutshkova 20. juuli 2009, 00:00

Viru Keskus sõlmis rentnike nõudmisel kuni 10 protsenti soodsamad lepingud. "Aasta alguses tuldi jutuga, et tahaks rendihindu veidi alla saada, sest mujal on ju ka hinnad läinud soodsamaks," ütles keskuse juhatuse liige Ants Vasar. Ta lisas, et allahindamine on maineka keskuse jaoks äärmiselt haruldane ja kokkulepe sõlmiti üksikutega.

Vasara sõnul pole neil üürnikega muresid. Osa kauplusi vahel viivitab maksetega, kuid niiviisi oli ka headel majandusaastatel, märkis ta.

Kristiine Kaubanduskeskuse juhi Allan Remmelkoore ütlusel ei sõltu üüriraha õigeaegne laekumine niivõrd kehvast majandusest, vaid rohkem ettevõtjast. "Head maksjad tasuvad hästi nii halbadel kui ka headel aegadel, kes on lorud headel aegadel, jätkavad niimoodi ka edaspidi," ütles ta.

Järve keskusel on viis protsenti üürivõlgnikke, kuid poodnike huvi sealsete rendipindade vastu on kaubanduskeskuse teatel suur. "Võlglasi on. Püüame nendega kokkuleppele jõuda ja lahendusi leida, kuid vajadusel leiame pinnale ka uue poe," ütles keskuse turundusjuht Helen Saks.

Tartu Lõunakeskuses on poed üritanud rendihindu soodsamaks saada, kuid keskuse juhatuse liikme Jaan Loti kinnitusel pole hinnakauplejate arv tähelepanuväärne. Küll hilinevad mõned kauplused üüri tasumisega, pankrotistunud on seni üks pood. "Pilt on läinud kurvemaks, võrreldes eelmise aastaga," ütles Lott võlgnike kohta.

Aasta alguses sulges Lõunakeskuses uksed autokaupade müüja Autoring, kelle pinnast hõivasid osa sporditarvete kauplus Rademar ja

AHHAA teaduskeskus. Viimane on kaubanduskeskusele Loti sõnul justkui kirss tordil.

Lõunakeskuses novembri alguses avatavas 300 miljonit maksma läinud lisahoones tuli plaanitud suur sisustuspood väiksemaks kärpida. "Suuri sisustuspoode enam teha ei saa, sest turg seda enam ei võimalda," lausus Lott.

Eelmisel nädalal sulges Tartu Tasku keskuses uksed trendirõivaste kauplus Blend, jäädes rendi tasumisega kimpu. Keskust haldava Estiko juhatuse liikme Ain Tammvere sõnul on Taskus mõned rendivõlgnikud, kuid nendega üritatakse kokkuleppele jõuda.

"Oleme mõnel kliendil paarikümne protsendi võrra üürihinda alandanud," lisas Tammvere.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing