Ameerikas võimas melu

20. juuli 2009, 08:03

Jätkuvalt tulevad USAst analüütikute
oodatust oluliselt paremad majandustulemused. Paistab, et korporatiiv-Ameerika
on raskemate majandusoludega analüütikute kavandatust paremini kohanenud.

Barbie nukkude tootja Matteli kasum kasvas 82 protsenti, kuna ettevõte kärpis kulusid. Puhaskasum kasvas aastataguselt 11,8 mln dollarilt ehk kolmelt sendilt aktsia kohta 21,5 miljonile dollarile ehk kuuele sendile aktsia kohta. Käive vähenes 1,11 miljardilt dollarilt 898,2 miljonile dollarile. Analüütikud ootasid mõnede kuludeta kasumiks ühte senti aktsia kohta, seda 965,8 mln dollarilise käibe juures.

General Electric raporteeris jätkuvatest tegevustest kasumi 47protsendisest kukkumisest 2,87 miljardile dollarile ehk 26 sendile aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks 24 senti aktsia kohta. Käive kahanes 17 protsenti, 39,1 miljardile dollarile.

USA suurima laenuandja Bank of America puhaskasum kahanes 5,5 protsenti, 3,22 miljardile dollarile ehk 33 sendile aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks 18 senti aktsia kohta. Ka varem avaldatud suupankade JPMorgan Chase'i ja Goldman Sachsi tulemused ületasid analüütikute ootuseid.

IBMi teise kvartali kasum tuli üle analüütikute ootuste. Ettevõte tõstis kogu aasta kasumiprognoosi. Teise kvartali kasum kasvas 12 protsenti. Ettevõte teatas, et selle aasta kasumiks aktsia kohta tuleb vähemalt 9,70 dollarit ehk 50 senti enam, kui ettevõte varem prognoosis. Kvartalikasumiks aktsia kohta tuli 2,32 dollarit, analüütikud prognoosisid numbriks 2,02 dollarit. Käive vähenes 13 protsenti, 23,2 miljardile dollarile, analüütikute ootus oli 23,5 miljardit dollarit.

Citigroup teenis 4,28 miljardi dollarilise puhaskasumi, kuna teenis kasumit kontrollosaluse müügist maaklerfirmas Smith Barney. Teise kvartali kasumiks aktsia kohta tuli 49 senti. Eelmisel aastal samal ajal sai pank 2,5 miljardi dollarilise kahjum. Jättes ära Smith Barney müügist saadud 6,7 miljardilise erakorralise kasumi, tulnuks ärikahjumiks 27 senti aktsia kohta. Analüütikud prognoosid kahjumiks 33 senti aktsia kohta.

Tulemustest üksi ei pruugi piisata börsitõusuks - investorikarja tujud on muutlikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 08:03
Otsi:

Ava täpsem otsing