Autorendifirmad kohanevad turuga ja teevad kassat

20. juuli 2009, 08:41

Sarnaselt laevareisifirmadega võtavad
sõidukirendifirmad suvest viimast - küll talvel võib ka hinda langetada.
Veofirmadega sarnast turuhirmu ei jagata, veel.

"Mida odavam, seda popim," iseloomustas sõidukite ja kaubikute väljarentimisega tegeleva Autorent OÜ omanik ja juhatuse liige Henri Ader nüüdse autokasutamise trendi ja edu võtit.

Teise võttena nimetas ta autode kasutamise võimalust terve Euroopa Liidu piires. Tõsi küll - veel ei saa masinat näiteks Berliini jätta nii, et keegi teine rentnik sellega Eesti suunas tulema hakkaks, auto tuleb ikka ise kodumaale tagasi tuua.

Sarnaselt reisilaevandusega on suvi ikkagi kassategemise aeg. Pigem hobi korras ja erinevalt konkurentidest mõned aastad vanemate masinatega opereeriva OÜ A. A. Autorent ja Autod juht Marek-Rando Keskküla nentis, et nüüd suvel ju ikkagi hinnad tõusevad. Sama tõdes ka Ader. Mõlema sõnutsi vahepeal kallinenud bensiin suurt rolli ei mängi. Erinevalt veokite ja tarbeautodega vedajatest, kes ägavad majandussurutisest tulenevate seisakute ja liisingute käes, tunnistavad sõiduautode rentijad hoopis igasuvist rendiplatside tühjust.

Auto 300 kroonist päevas
Alles jaanuaris tegevust alustanud Autorent OÜ pakub masinaid hinnavahemikus 300-600 krooni päev. Firma omanik näeb võimalikku hinnalanguse varianti alles sügisest, kuid ka siis puudutaks see pigem skaala alguspoolt - eks see langus saa Aderi kahtlustustel ilmselt ka tegelikkuseks. Kõrvu rendib firma välja ka kaubikuid Renault Master hinnaga 600 krooni päev.

Loe edasi tänasest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing