BÖRS: USAs jälle tubli tõus

20. juuli 2009, 15:09

USA peamised indeksid alustasid uut
börsinädalat korraliku tõusuga. Maailma suurima majanduse
lähituleviku väljavaadet peegeldav indeks kosus rohkem kui prognoositud, samuti
loodavad investorid, et raskustesse sattunud CIT Group leidis vajaliku raha
pankrotikohtu vältimiseks.

Alcoa aktsia sulgus pea neljaprotsendilises plussis, kuna vase hind hüppas viimase üheksa kuu kõrgtasemele. CIT Groupi turuväärtus viskus aga 80% suuremaks, kuna turul liiguvad spekulatsioonid, et 101 aastase ajalooga laenuandja jõudis eile võlausaldajatega kokkuleppele kolme miljardi dollari suuruse finantseeringu saamiseks.

Investoritesse süstis ostuisu ka USA põhilisi majandusindikaatoreid koondava indeksi oodatust suurem tõus. Järgmise kolme kuni kuue kuu majanduse väljavaate indeks kasvas 0,7%. Siiani on S P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete tulemused analüütikute ootusi ületanud keskmiselt 15%, kusjuures 35 ettevõtet 43st on teatanud paremad tulemused, kui turg ootas.

Laiapõhjaline S P 500 indeks lõpetas päeva 1,14%-lises plussis ehk 951 punkti tasemel, Dow Jones kerkis 1,19%, maandudes 8848 punktil ja tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq sulgus 1,2% plussis ehk 1909 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 23:06
Otsi:

Ava täpsem otsing