Dr Faber: Singapuri aktsiad on atraktiivsed

20. juuli 2009, 13:22

Šveitsi päritolu Tais elav
investeerimisguru Marc Faber ütles, et aktsiad, sealhulgas Singapuri omad on
atraktiivsed, seda vaatamata toimunud hinnarallile, kuigi lähiajal ei välista ta
korrektsiooni, kirjutab Asia One.

„Kui valitsused (ja keskpangad) muudavad hoiustest saadava tulu olematuks, on ilmselge, et mingil hetkel hakkab see raha liikuma varadesse – olgu selleks siis kinnisvara, aktsiad või võlakirjad,“ ütles Faber. „Aktsiad on võrreldes raha või võlakirjadega atraktiivsed.“

„Ükskõik, kes ostavad täna aktsiaid, neil läheb järgneva kümne aasta jooksul paremini raha ja võlakirjade omanikest,“ ütles ta.

„Minu suurim aktsiate osakaal maailmas on hetkel Singapur,“ lisas ta. „Isegi pärast hiljutist rallit, mis oli päris võimas, kujutan ma ette järgneval kümnel aastal kusagil seitsme protsendist kogutulu (aktsiate kapitalikasv pluss dividenditulu) aastas. Kümne aastaga võite Singapuri aktsiatega raha kahekordistada“

Ta lisas, et tõenäoliselt näeme tänavu või tuleva aasta esimesel poolel pettumusi, kuna paljud aktsiad on põhjadest kahekordistunud. „Kas me võime näha 20-30 protsendist korrektsiooni," küsib Faber ja vastab „Loomulikult. Tugev volatiilsus jätkub.“

Faberil on ka suur osa varadest füüsilises kullas ja rahas, juhuks, kui suurem kriis peaks ees seisma.

Ta hoiatas, et keskpankade abipaketid võivad lühiajaliselt stabiliseerida majandust, kuid saavad pikaajaliselt peavaluks, kuna majandusaktiivsus liigub erasektorist avaliku sektorisse.

„Ma ei usu, et see on lõplik kriis,“ lisas ta. „Selles kriisis värvivad valitsused üle maailma üleilmse majanduse vraki värske värviga üle, kuid nad ei tegele fundamentaalsete probleemidega.“

„Arvan, et nad teevad selle hullemaks. Kulub vähemalt viis aastat, et USA ja suurem osa teisi majandusi jõuaksid tööstustoodangult tipptasemele ja Majanduse kogutoodangu osas 2007. aasta esimese poolaasta tasemele.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 13:32
Otsi:

Ava täpsem otsing