Kohtutesse on jõudnud umbes 8000 aegunud trahvide juhtumit

20. juuli 2009, 19:55

Justiitsministeeriumi andmetel on esimese
poolaasta jooksul maakohtutesse esitatud umbes 8000 trahvide aegumisega seotud
juhtumit, kus inimesed pole tähtaja jooksul oma trahvi ära maksnud, vahendavad
ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Seaduse silmis on liikluses kihutaja ja piletita ühistranspordis sõitev inimene võrdsed ning mõlemad peavad väärteo sooritamise eest tasuma neile määratud trahvi 18 kuu jooksul. Kui inimene trahvi ära ei maksa on tal võimalus taotleda kohtult trahvi aegumise kohaldamist.

Tartu maakohtus trahvide aegumistega tegeleva Ingeri Tamme sõnul toovad need avaldused aga kohtule palju lisatööd, sest lisaks inimeste enda esitatud avaldustele saabuvad kohtusse ka kohtutäiturite avaldused, kus trahvi mittetasumise korral nõutakse raha asendamist arestiga.

Võlanõustaja Terje Lääts soovitab enne avalduse esitamist hankida kohtule täitedokumendid kohtutäiturite juurest.

Trahvi saanud inimene peab aga meeles pidama, et tasumisest kõrvalehiilimine trahvi aegumise kohaldamist ei võimalda, sest kui kohus otsustab, et trahv on maksmata inimese teadliku kõrvalehoidmise tõttu, pikendatakse tasumise tähtaega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing