Suurbritannias madalaim terrorioht pärast 2001. aastat

20. juuli 2009, 14:56

Suurbritannia langetas riigi terrorismiohu
taset "olulisele", mis on kolmas tase viieastmelisel skaalal. Tegu on madalaima
tasemega pärast Al-Qaida rünnakuid 11. septembril 2001 USAs.

Ühendatud terrorismianalüüsi keskuse poolt paika pandud tase tähendab, et terroristide rünnakule on tugev võimalus. Eelmine tase oli "tõsine", mis märgib, et rünnak on väga tõenäoline, kirjutas Bloomberg.

"Ohutaseme muutmine ei tähenda, et üldine oht on ära kadunud. Suurbritannia vastu on tõeline ja tõsine terrorismioht ja palun, et avalikkus jääks valvsaks," ütles siseminister Alan Johnson. Keskus muutis ohutaset sõltumatult ministritest ning see baseerub viimastele luureandmetele, võttes arvesse selliseid tegureid nagu suutlikkus, kavatsus ja ajaskaala, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 15:25
Otsi:

Ava täpsem otsing