Tallinna Ülikooli tahab astuda üle 11 000 inimese

20. juuli 2009, 10:29

19. juuli keskööl lõppes dokumentide
vastuvõtt Tallinna Ülikooli ning selgus, et sisseastumisavaldusi esitas
rekordarv inimesi – 11 084.

Bakalaureuseõppe erialadele esitati 8842 sisseastumisavaldust. Populaarsemad alad oli riigiteadused, inglise keel ja kultuur, alushariduse pedagoog, kehakultuur, eesti filoloogia, sotsiaaltöö, infoteadus, psühholoogia, meedia (õppetöö inglise keeles), keskkonnakorraldus ja rekreatsioonikorraldus.

Magistriõppesse kandideerijatelt võttis ülikool vastu 2056 avaldust. Populaarsemad magistriõppe erialad on organisatsioonikäitumine, kirjalik tõlge, kommunikatsioon, sotsiaaltöö, filmi- ja videokunst, haldusjuhtimine, infotehnoloogia juhtimine, andragoogika, riigiteadused, alushariduse pedagoog-nõustaja ja keeletoimetaja.

Doktoriõppesse esitati 186 sisseastumisavaldust, neist kõige enam kultuuride uuringute doktorantuuri, kasvatusteaduste doktorantuuri ja lingvistika doktorantuuri.

Välisriikidest kandideeris Tallinna Ülikooli bakalaureuse-, magistri- ning doktorierialadele 27 inimest kümnest riigist (Lätist, Soomest, Itaaliast, Norrast, Rootsist, Gruusiast, Kanadast, Pakistanist, USAst ja Taanist).

Tallinna Ülikool ületas tänavu esimest korda 10 000 kandideerimisavalduse piiri, eelmisel aastal esitati ülikooli ühtekokku 9333 avaldust. Erinevalt eelmistest aastatest on ülikooli teatel märgata, et populaarsemaks on muutunud kandideerimine pedagoogilistele erialadele. Näiteks on ihaldatuimate alade seas alushariduse pedagoogi (bakalaureuseprogramm) ja alushariduse pedagoog-nõustaja (magistriprogramm) erialad. Üldiselt on võrreldes eelmiste aastatega suurenenud pea kõikide erialade konkursid Tallinna Ülikoolis.

Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 22. juulil kell 18.00 sisseastumise infosüsteemis SAIS. Kandidaatidel, kes jäid riigieelarveliste kohtade pingereast välja, on võimalik käesoleva nädala jooksul esitada avaldus sama eriala tasulisele kohale. 18.-19. augustil toimub dokumentide vastuvõtt erialadele, millele on kuulutatud välja täiendav vastuvõtt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 10:29
Otsi:

Ava täpsem otsing