USA majanduslanguse lõpp lähedal

20. juuli 2009, 10:44

USA majanduse juhtivate indikaatorite
indeks tõusis tõenäoliselt juunis kolmandat kuud järjest, see on järjekordne
märk, et suurriigi majandus võib välja tulla viie dekaadi raskeimast
majanduslangusest, ütlesid analüütikud enne raporti saabumist.

Järgmise kolme kuni kuue kuu majanduslikku väljavaadet on tõstetud 0,5% võrra, selgub Bloombergi uuringust 46 analüütiku seas. See on esimene kord pärast 2004. aastat, kui indeks on tõusnud kolm kuud järjest, kirjutas Bloomberg.

Töötuse kasvu pidurdumine, kerkivad aktsiahinnad ning elamuehituse ja tootmise stabiliseerimine on tõestuseks, et valitsuse püüdlused rahustada finantskriisi ja alandada laenukulusid on end ära tasunud. Prognoos, et töötuse tase võib jõuda 10%ni ning langevad kinnisvarahinnad tuletavad meelde, et iga edasiminekut võib summutada tarbijate ohjeldatud tarbimine ja kasvav säästmine.

"Majandussurutis on rahunemas, kuid taastumise tugevus jääb küsitavaks," ütles Moody's economy.comi vanemanalüütik Ryan Sweet.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosivad, et USA majandus võib keskmiselt kasvada aasta teises pooles 1,5%. Teises kvartalis majanduskasv tõenäoliselt väheneb 1,8%. Töötuse määr ületab 10% piiri tõenäoliselt 2010. aasta algul.

Seitse kümnest indikaatorist on juba ajast ette teada: aktsiahinnad, ehitusload, tarbijate ootused, võlakirjade tootluskõver, tehaste tööaeg ja tarnijate kohaletoimetamise aeg.

Indeks kuulutatakse välja täna kell 17 Eesti aja järgi.

USA majanduslanguse lõpp lähedal USA majanduslanguse lõpp lähedal

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2009, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing