Credit Suisse: eelistage aktsiaid võlakirjadele

21. juuli 2009, 16:55

Šveitsi suurpank Credit Suisse soovitab
investoritel osta aktsiaid ning vähendada osakaalu riigi võlakirjades, kirjutas
Bloomberg.

See on täpselt vastupidine soovitus kuu aega varasemale, kus põhirõhk soovitati tõsta aktsiatelt võlakirjadele. Pank tõstis oma prognoosi Standard Poor’s 500 aktsiaindeksile ning ootab selle kerkimist 14 protsendi võrra 1050 punktile aasta lõpuks, viidates majanduse ja ettevõtete tulemuste paranemisele.

Aktsiate hinnatase ei ole ka enam kallis ja analüütikute konsensusprognoosid USA ettevõtete tulemustele paranevad, viidates aktsiaturu kasvule järgmistel kuudel.

„Võlakirjad pole enam atraktiivsed. Ootame positiivset makroökonoomilist üllatust aasta teises pooles. Usume, et oleme esimese „V“ keskpaigas tõusvas joones liikuva „W“-kujulise paranemise teel, mis peaks neljanda kvartali alguses tipu tegema,“ kirjutas panga strateeg Andrew Garthwaite.

USA panga Goldman Sachs strateeg David Kostin tõstis samuti oma prognoosi S P 500 aktsiaindeksile ning ootab aasta lõpuks 15protsendilist kerkimist 1060 punktile.

JPMorgan Chase strateeg Thomas Lee oli kõigist Wall Streeti strateegidest kõige julgem ning prognoosis aktsiaindeksi kerkimist 1100 punktile. Ta sõnas, et analüütikud on prognooside kergitamisel olnud liiga aeglased mure tõttu, et kriis jätkub veel mõnda aega ning sarnane käitumismuster esines ka 2002. aasta aktsiaturu paranemise ajal. Ta soovitab investoritel eelistada väikeseid ettevõtteid, mis suudavad majanduse paranedes enim kasumeid kasvatada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2009, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing