Riigiabi piir kasvab ajutiselt 500 000 euroni

22. juuli 2009, 16:31

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
soovib tõsta EASi ja Kredexi 16 struktuuritoetuste meetmes kehtiva vähese
tähtsusega abi piirmäära seniselt 200 000 eurolt ajutiselt 500 000 euroni
ettevõtte kohta.

Piirmäära kasv laiendab Eesti ettevõtjate võimalusi kasutada senisest enam Euroopa Liidu toetusraha, panustada jõulisemalt oma ettevõtte arendamisse ning olla edukam rahvusvahelistel turgudel. Kooskõlastusringile saadetud määruse muudatus jõustuks augustis ning kehtiks tuleva aasta lõpuni, teatas ministeerium.

Tegemist pole uue abimeetmega, vaid riigiabi piirmäära tõstmisega senistele toetustele. Nii on võimalik ühel ettevõtjal saada summaarselt suuremat toetust näiteks eksporditurunduse, ühisturunduse, alustava ettevõtja stardi- ja kasvutoetuse, teadmiste- ning oskuste arendamise ja mitmete teiste toetusmeetmete osas.

"Tänases majandusolukorras on tegu väga olulise otsusega, mis parandab ettevõtluskeskkonda, aitab luua eeldusi uueks majanduskasvuks ning võimaldab ettevõtjatel terviklikumalt kasutada toetusmeetmetega eraldatavat raha," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettevõtluse talituse juhataja Henry Kattago.

Samuti on sel aastal mitmetes meetmetes oluliselt lihtsustatud abirahade taotlemise tingimusi, lühendatud menetlustähtaegu ja laiendatud toetatavate tegevuste ringi.

Piirmäära tõstmist võimaldab Euroopa Komisjoni eelmise aasta lõpus tehtud otsus. Eesti vastava taotluse rahuldas Euroopa Liidu konkurentsivolinik Neelie Kroes 13. juulil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2009, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing