Briti jaemüük kasvas oodatust neli korda rohkem

23. juuli 2009, 13:34

Suurbritannia jaemüük kasvas juunis neli
korda rohkem, kui ökonomistid prognoosinud olid, sest tänu majanduse paranemise
märkidele ning allahindlustele hakkasid tarbijad ostma rohkem toiduaineid ja
rõivaid.

Kui maikuus langes müük 0,9 protsenti, kerkis see juunis juba 1,2 protsendi jagu, kirjutas Bloomberg. Ökonomistid ootasid 0,3protsendilist kerkimist. "Tarbimine teeb ilmselt oma põhja ja kindlustunne on hakanud samuti paranema," kommenteeris Investec Securities peaökonomist Philip Shaw.

Toidupoodide müüginumbrid kerkisid 0,7 protsendi võrra ning mittetoidukaupade lõikes kerkis müük 1,6 protsenti. Tekstiili, rõivaste ja jalanõude müük kerkis esimest korda viimase kolme kuu jooksul ning saavutas lausa 4,6protsendilise tõusu.

Eelmisel nädalal teatas ka Suurbritannia suurim luksuskaupade müüja Burberry esimese kvartali müügitulemuste kaheksaprotsendilisest kasvust. On alust arvata, et oluline osa tulemustes oli ka korralikul reklaamil ja juunikuistel ilusatel ilmadel. Ka jaemüügihindade võrdlusmõõdik langes 0,2 protsendi võrra, mis on esimene langus alates jaanuarist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing