Credit Suisse'i kasum kasvas 30 protsenti

23. juuli 2009, 10:19

Šveitsis turuväärtuselt suurim pank Credit
Suisse teenis teises kvartalis 1,57 miljardi Šveitsi frangi suuruse kasumi,
kirjutab Bloomberg.

Tulemus ületab aastataguse teise kvartali kasuminumbrit 29 protsendi jagu tänu aktsiate ja võlakirjade käibenumbrite kahekordistumisele. Kasumiks aktsia kohta kujunes 1,18 franki. Tulemused läksid kokku analüütikute prognoosidega.

Detsembris koondas Šveitsi pank 5300 töökohta, sulges kahjumlikke üksusi investeerimispanganduses ning tõmbas tagasi riskivõtmise agressiivsuse kohapealt. Kõike selleks, et naasta sel aastal kasumisse.

Credit Suisse on suuruselt kaheksas tõusja 63 ettevõttest koosnevas Bloomberg Europe'i pankade ja finantsteenuste indeksis, olles sel aastal kerkinud juba 72 protsendi jagu. Samal perioodil on Credit Suisse'i suurim konkurent, kaasmaalane UBS langenud 4,9 protsenti ning teatab ka teise kvartali tulemusteks ilmselt kahjumi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing