Erakorralisus tõi Stora Ensole kahjumi

23. juuli 2009, 11:22

Euroopa suurim paberitootja pidi teises
kvartalis erakorralise vara väärtuse languse tõttu vastu võtma 368 miljoni euro
suuruse kahjumi.

Stora Enso hindas 418 miljoni euro võrra alla oma osaluse väärtuse ettevõttes NewPage. See summa rahavooge ei mõjutanud. Ilma erakorralise kuluta oleks paberitootja puhaskasumiks näidanud 45 miljonit eurot. Eelmise aasta samal perioodil suutis kontsern kasumina koju tuua 28,6 miljonit eurot.

Stora Enso teise kvartali käibeks kujunes 2,18 miljardit eurot, mida on 24% vähem kui mullu.

Stora Enso prognoosib nõrka nõudlust ka kolmandak kvartaliks, mistõttu ettevõte lubas oma strateegilised kasvuvõimalused üle vaadata ja varasid optimeerida. Nii teatas ettevõte, et paneb oma kahjumlikud tooteüksused kolmanda kvartali jooksul kinni.

Aktsia kerkis selle peale pea kaheksa protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing