Kaks Swedbanki juhti leidsid uue tööpõllu

Virge Haavasalu 24. juuli 2009, 00:00

Alates 3. augustist asub pea viis aastat Swedbankis töötanud ja viimasena investeerimisfonde juhtinud itaallane Fabio Filipozzi tööle Eesti Panka reservihalduse ja turuoperatsioonide allosakonna juhatajaks. Samas allosakonnas on Filipozzi ka varem töötanud, lisaks on ta keskpangas olnud tööl finantsturgude ja majandusuuringute osakonnas.

23. juulil asus Swedbanki investeerimisfondide juhatuse esimehe kohusetäitjaks praegune fondijuht Jelena Fedotova. Uus investeerimisfondide juht valitakse konkursiga.

Filipozzi ütles Äripäevale, et näeb oma endise tööandja juurde naastes uut väljakutset. "Minu jaoks on oluline töö sisu, mitte tiitel või redeliastme kõrgus," rääkis ta. Pealegi soovib ta jõuda doktorikraadini.

Küsimusele, kui vabad käed olid tal Swedbankis pensioniraha investeerimisel, vastas Filipozzi, et need otsused ei ole kunagi sõltunud ainult ühes inimesest - see on alati olnud tiimitöö. "Liitumine Swedbanki Roburiga viis fondide igapäevaste investeerimisotsuste tegemise Rootsi, mis on minu hinnangul klientide jaoks väga positiivne, sest sealse meeskonna suurus ja teadmiste ulatus pole võrreldav ühegi Eestis tegutseva investeerimistiimiga," lisas ta.

Meos ei soostunud Äripäevale ütlema, kuhu ta Swedbanki privaatpanganduse juhi kohalt suundub, kuid tunnistas, et jätkab samas valdkonnas ning plaanib uuel kohal varasemat kogemuste pagasit kasutada.

17. augustil lõpeb Meosel nii Swedbanki privaatpanganduse divisjoni juhi kui ka juhtkonna liikme roll.

Privaatpanganduse divisjoni etteotsa asub varasem krediidiriski juht Vaiko Tammeväli. See, kas Tammeväli ka panga juhtkonna liikmeks saab, pole veel otsustatud.

Enamik Swedbanki privaatpanganduse divisjoni kliente kuulub privaatpanganduse osakonna alla, mida hakkab juhtima senine liisingu divisjoni juht Gunnar Toomemets. Teine osakond, personaalne varahaldus, hoolitseb Swedbanki kõige jõukamate klientide vara hea käekäigu eest.

Olen töötanud Swedbankis investeeringute valdkonnas juba 4,5 aastat, seda nii fondijuhina kui ka viimasel ajal kogu investeerimisfondide valdkonna juhina. See on olnud väga arendav aeg. Selles valdkonnas on aga viimasel ajal ka palju muutunud ja ma tundsin, et on aeg võtta vastu uued väljakutsed. Lähen tagasi Eesti Panka - oma varasema tööandja juurde, aga töö sisu on erinev.

Swedbank on väga suur organisatsioon, nii et inimeste liikumine on loomulik. Uudisel, et privaatpanganduses juhtkond vahetub, on mitu tasandit. Otsus on tekkinud kokkuleppel pangaga ja üks põhiline asi on see, et olen 13 aastat panganduses töötanud ja sellest seitse aastat privaatpanganduses ning ka selle ülesehitamise juures olnud. Tunnen, et võiksin ennast ka mujal proovile panna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing