AmEx kasum kukkus poole võrra

24. juuli 2009, 22:04

American Express sai teises kvartalis 337
miljoni dollarilise kasumi, mis on aastatagusega võrreldes 48protsendiline
kukkumine, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõte teatas, et kliendid vähendasid kulutusi kvartali jooksul 16 protsendi võrra, mis põhjustaski suure kasumikukkumise. Kasumiks aktsia kohta kujunes 9 senti.

Nagu paljusidki teisi, mõjutab tarbimine tugevalt ka AmEx’it, kuid võrreldes näiteks pankadega oluliselt enam, sest ettevõte nii väljastab kaarte, kui teeb ülekandeid ning ei paku mingeid muid tulutoovaid finantsteenuseid.

Ettevõte kandis maha 10 protsenti krediitkaardilaenudest, mis on kõrgem nii esimese kvartali 8,5protsendilisest mahakandmisest, kui ka aastataguse teise kvartali 5,3protsendilisest mahakandmisest. Umbes 4,4 protsenti USA kaardiomanikest olid oma maksetega kuu aega maas, mis on esimese kvartaliga võrreldes 5,1protsendiline paranemine.

American Express’i käive langes kvartaliga 18 protsenti 6,1 miljardile dollarile jäädes sellega alla analüütikute ootusele 6,3 miljardist dollarist. Ettevõte suutis siiski vähendada ka oma kulusid lausa 16 protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 22:16
Otsi:

Ava täpsem otsing