Arrak: aasta lõpus hakkab paremaks minema

24. juuli 2009, 19:56

Majandusteadlane Andrus Arrak prognoosis,
et Eesti majandus langeb veel veidi ja tööpuudus võib sügisel jätkuvalt kasvada,
kuid juba aasta lõpust võib ka meie majandus hakata elavnema.

Arraku sõnul annab optimismiks alust USA-s toimuv. "Üks asi on see, et börsiindeksid on teinud ülespoole rekordeid, aga kõige olulisem on see, et nii elamuehituse kui ka mitteelamuehituse tellimused on hakanud kasvama ja see on selline näitaja, mis viitab ilmselgelt, et Ameerika majanduses on põhi käes ja nüüd hakkab see tõusma," vahendavad ERR uudised Arraku sõnu, kelle sõnul näitab positiivses suunas ka see, et Eesti eksport on kahanenud vähem kui eksport.

Arrak märkis, et Eesti on väike avatud majandusega riik ja meie väliskaubandusbilanss sõltub sellest, kuidas läheb meie peamistel ekspordipartneritel - Soomel, Rootsil, Lätil ja Leedul.

Kommenteerides mõnede majandusteadlaste arvamust, et Eesti peaks enne teisi jalule tõusma, pidas Arrak seda nonsensiks ja ütles, et Eesti saab august välja siis, kui meie põhilistel kaubanduspartneritel hakkab paremini minema ning positiivne on ka s

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing