Juhilubadeta mees sai 25 päeva rahulikku mõtlemisaega

24. juuli 2009, 19:16

Kohus määras suvekuudel viis korda lubadeta
autoroolist tabatud Rainile 25päevase aresti, mis tähendab, et julge mees
peab kogu ülejäänud suve arestikambris veetma.

Politsei pidas 21. juulil Tallinnas Männiku teel kinni 28aastase Raini, kes jäi sel suvel juba viiendat korda vahele lubadeta autoroolis olles. Harju Maakohtu üleeilse otsusega määrati Rainile 25päevane arest.

„Seadust absurdse järjepidevusega rikkunud mehel on nüüd võimalik ülejäänud suve jooksul oma tegude üle juurelda,“ kommenteeris Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht komissar Elari Kasemets pressiteate vahendusel. „Meeldivalt jahe arestikamber aitab ehk sellist mõttetegevust rohkem soodustada kui palavad suveilmad,“ lisas Kasemets.

Politsei tabas juhtimisõiguseta Raini roolist juunis ja juulis kokku viiel korral. 27. juunil tabati ta sõiduki roolist Tallinnas Endla tänaval, mil puudus ka sõiduki registreerimistunnistus ja volikiri sõiduki kasutamiseks. 3. juuli lõuna ajal tabas politsei sama mehe sõitmas Tallinnas Juhkentali tänaval. 9. juulil hommikul sõitis Rain autoga aga Tallinnas Võistluse tänaval ning pool päeva hiljem Villardi tänaval. Viimati pidas politsei Raini kinni 21. juulil kella 16.15 ajal Männiku teel, kust ta toimetati politseiosakonda. Päev hiljem määras Harju maakohus Rainile 25päevase aresti.

Isikut, kellelt on sõiduki juhtimise õigus ära võetud, karistatakse autoroolist tabamise korral rahatrahviga kuni 18 000 krooni või arestiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 19:16
Otsi:

Ava täpsem otsing