Savisaar: Ansipi valitsus ei julge riigieelarvet enam nülgida

24. juuli 2009, 18:01

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare teatel
ei riski Andrus Ansip enne kohalikke valimisi kolmandat negatiivset
lisaeelarvet teha. Pärast valimisi pole aga enam midagi päästa.

Keskerakonna Noortekogu suvepäevadel esinedes ennustas Savisaar, et kolmandat negatiivset lisaeelarvet ei pruugi tulla. Ta meenutas, et mullu samal ajal arutati eelarvekärpeid iga päev, nüüd aga valitseb vaikus. Savisaar tunnistas, et ootas peale eurovalimisi kampaania jätkumist tõusvas joones sügiseste kohalike valimisteni välja. "Tegelikult nii ei juhtunud," lisas ta.

Poliitik oletas, et enne oktoobrikuiseid kohalikke valimisi järjekordset negatiivset eelarvet teha ei söandata, kuna kardetakse selle ebamugavat kajastust meedias ja mõju avalikule arvamusele. "Pärast sügisesi valimisi aga ei ole võimalik negatiivset lisaeelarvet enam teha sellepärast, et ei ole midagi enam säästa," lisas Savisaar.

"Tõenäoliselt kaetakse puudujääk stabilisatsioonireservi riismetega, stabiliseerimisreserv tõmmatakse nulli ja aasta lastakse lõdvalt lõpuni. Reformierakond elab loosungi järgi, et pärast neid tulgu või veeuputus, peaasi et õnnestub võimalikult väikeste kaotustega üle elada sügisesed kohalikud valimised," kommenteeris mees.

2010. aasta riigieelarve projekt peaks saama avalikuks enne oktoobrikuiseid valimisi. "See on Ansipi valitsuse tõehetk, millest selgub, mis seisus on tegelikult meie majandus ja kuidas kavatseb valitus minna järgmisesse aastasse," prognoosis opositsioonierakonna juht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing