BÖRS: USA istub miinuses

27. juuli 2009, 17:21

Nagu oli aimata, kiskus kauplemise lõputund
taas turud oma mitmetunnisest paigalseisust välja ning tõi plussi.

Dow Jones tööstuskeskmine kerkis 0,17 protsenti 9 108 punktile, Nasdaq indeks 0,10 protsenti 1 968 punktile ja S P 500 aktsiaindeks 0,30 protsenti 928 punktile.

Väga head uudised USA kinnisvaraturult ei saanudki ilmselt investoreid väga külmaks jätta. Uute kodude müük USAs tegi juunis viimase kaheksa aasta suurima hüppe ning kerkis tervelt 11 protsenti.

Oli piisavalt ka neid, kes turgu miinusesse kiskuda püüdsid. USA suuruselt kolmas tervisekindlustuse pakkuja Aetna vähendas täna oma tervikaasta kasumiprognoosi ning seda juba teist korda viimase kahe kuu jooksul. Lisaks kukkus ettevõtte kasum lõppenud kvartali jooksul 28 protsendi jagu tänu kõrgematele meditsiinikuludele. Kasumiks tuli 346,6 miljonit dollarit ehk 77 senti aktsia kohta. Käive kasvas 11 protsendi jagu 8,67 miljardile dollarile. Aktsia langes pisut üle 2,3 protsendi.

Ka USAs suuruselt teine telefonikompanii Verizon tõmbab börse madalamale pärast 21protsendilist kasumi kukkumist teises kvartalis. Aktsia langes 2,2 protsenti.

Plusspoolel kauplevad krediitkaartide tootja MasterCard, Bank of America ja American International Group, olles kerkinud vastavalt 2 protsenti, 4,6 protsenti ja 4,3 protsenti. Pea 3,2 protsenti on kerkinud ka Wells Fargo. Tõusjaterivi võimas kihutaja on ka autotootja Ford Motor, kelle aktsiahind kerkis 7,2 protsendi jagu 7,27 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing