CDOd kaotavad jätkuvalt reitinguid

27. juuli 2009, 18:21

Pakendatud võlakohustused (CDO-
collateralized debt obligation) Euroopas vaevlevad endiselt raskekujulise
kvaliteedikriisi käes.

Reitingagentuur Standard Poor’s vähendas teises kvartalis Euroopa CDOde reitinguid üsna järsult. Reitingus kaotas 1 706 finantstoodet, millest suurema osa moodustasid CDOd, ning vaid 61 toodet pälvisid hindeparanduse. CDOd on finantsinstrumendid, kuhu on kokku pakitud erineva välja antud võlakohustused ning tooteid müüakse investoritele erinevaid riske ja tootluseid kombineerides.

„On tõendeid, et praegu võibki olla kõige madalam punkt enne paranemist,“ kirjutas S P analüütik Arnaud Checconi raportis ning lisas: „Turusentiment, seevastu, näitab et tugevat tõusu ei oodata veel mõnda aega ning pakendatud finantsinstrumentide kvaliteet võib veelgi halveneda.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2009, 18:21
Otsi:

Ava täpsem otsing