Eestlased söövad jäätist rohkem kui leedukad või lätlased

27. juuli 2009, 15:39

Eestlased on Baltimaade suurimad
jäätisesõbrad tarbides suve jooksul 2700 tonni ning aastas ühtekokku ligi 6000
tonni jäätist, millest 80% on koorejäätis.

Sellega tarbib iga eestlane aastas keskmiselt 8 liitrit jäätist, edestades lätlasi kahe ning leedukaid kolme liitriga inimese kohta.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp ütles, et kui mõnedes tootmissektorites on langus olnud isegi 40-50%, siis toiduainetööstuses on see väiksem ning tänavu on mulluse suvega võrreldes jäätisetoodete tarbimine jäänud samale tasemele.

Jäätisesektor on üks aktiivseima tootearendusega valdkondi toiduainetööstuses, igal aastal lisandub lettidele 60-70 uut marki jäätist. Praegu on saada üle 300 erineva jäätisetoote, mis on ajaloo suurim valik.

Sirje Potisepa sõnul on erinevatest jäätisetoodetest kõige rohkem kasvanud koorejäätiste osakaal moodustades 80% kogu ostetud jäätiste hulgast. „Üleilmne trend on naturaalsete jäätiste suunas ning koorejäätis on tõesti mõistlik maius, sisaldades rohkelt kaltsiumi, magneesiumi, piimavalke ning palju A-, B- ,D- ja E-vitamiine,“ lisas Potisepp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2009, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing