Venemaal keskmine pistise summa kolmekordistunud

27. juuli 2009, 16:29

Pistise juhtumite arv on Venemaal kasvanud
26% esimesel poolaastal, ütles Venemaa siseminister.

President Dmitri Medvedev on varem tõotanud võidelda korruptsiooniga kui ohuga riigi julgeolekule, kirjutas Bloomberg. Keskmine pistise summa on tõusnud peaaegu kolm korda 27 000 rublani võrreldes eelmise aastaga, teatas ministeeriumi majanduskuritegude osakond.

Võimud on avanud esimesel poolaastal 2500 kriminaaljuhtumit 4900 pistisejuhtumi kohta.

Venemaa on maailma üks korrumpeerunumaid riike, olles Transparency Internationali 180 riigiga tabelis 146. kohal. Eelmisel aastal võimule tulnud Medvedev ründas riigi legaalset nihilismi ning lubas võidelda igapäevase korruptsiooni vastu, mida riigi kodanikud kohtavad politseis, haiglatest ja koolides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2009, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing