BÖRS: USA lõpetas kahel pool piiri

28. juuli 2009, 23:16

Dow Jones tööstuskeskmine langes 0,13
protsenti, Nasdaq indeks kerkis 0,39 protsenti ja Standard Poor’s 500
indeks langes 0,26 protsenti.

Kuigi kinnisvarahinnad USAs tegid maikuus tõusu, ei ole see piisav kindlustunde tagamiseks, sest tarbijakindlus juulikuus langes enam kui oodatud. Kuna tarbimine on USA majanduse olulisim näitaja, võib see täna tõmmata kriipsu ka lootusele börsiplussidele. Indeks kukkus 46,6 punktile juunikuiselt 49,3-lt punktilt. Indeksi rekordmadal seis pandi kirja veebruaris, mil punktitasemeks oli 25,3.

„Kvartalitulemused veavad turgu. Isegi, kui näeme aktsiaturgu kerkimas, on puudu kinnitus USA majandusolude paranemise kohta ning see piirab ka optimismi,“ sõnas Ofi Patrimoine fondijuht Jacques Porta.

Tänast börsi veab põhja poole jaekaubandusettevõte Office Depot, kes teatas teise kvartali kahjumiks 22 senti aktsia kohta, mis on pea poole suurem analüütikute ootusest 12 sendisele kahjumile. Aktsiahind on langenud enam kui 18,13 protsenti.

Ka tervisekindlustaja MetLife ja ravimitootja Pfizer on vajunud, vastavalt 3,6 ja 3,5 protsenti. Langenud on ka Ford Motor 1,8 protsendiga.

Plussis on Citigroup 10,4 protsendiga, American International Group 2,7 protsendiga ja ka ravimifirma Teva Pharmaceuticals 4,2 protsendiga.

Alates 10. juulist on S P 500 ja Dow Jones indeksid kerkinud 12 protsendi jagu, mis tõstis esimese kauplema 16,23 kordsel kasumil eelmise nädala lõpuks. See on Bloombergi andmetele toetudes kõige kallim tase alates septembrist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 07:34
Otsi:

Ava täpsem otsing