EL lennufirmad kaotavad 10 000 kohvrit päevas

28. juuli 2009, 17:01

Täna avaldatud Euroopa Liidu uuringu
kohaselt läheb siinsetel lennufirmadel kaotsi keskmiselt 10 000 pagasiühikut
päevas, millest suurem osa küll hiljem välja ilmub, väiksem jääb aga igaveseks
kadunud asjade hulka.

EL transpordivoliniku Antonia Tajani sõnul on olukord tõsine ja vajab klaarimist, vahendasid DPA-STT. „Peale selle, et see on reisijatele väga ebameeldiv, on see ka lennukompaniidele märkimisväärne kuluartikkel,“ sõnas Tajani.

Euroliidu komisjon kavatseb välja selgitada meetodeid, kuidas pagas jõuaks paremini kohale, need peavad olema valmis järgmisel aastal. Osa kadumistest seletub Tajani sõnul kuritegevusega, see pole ilmselt aga peamine põhjus. „Küsimus on ka hoolimatuses,“ märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2009, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing