Hispaania suurpanga kasum kasvas 34%

28. juuli 2009, 10:54

Hispaania suuruselt teise panga, Banco
Bilbao Vizcaya Argentaria ehk BBVA kvartali puhaskasum kasvas 34 protsenti tänu
suuremale laenutulule ja aastatagusele erakorralistele kuludele, vahendab
Bloomberg.

Puhaskasum kasvas aastataguselt 1,116 miljardilt eurolt 1,56 miljardile eurole. Analüütikud prognoosisid kasumiks 1,3 miljardit eurot.

BBVA-le tähtsaimad turud Hispaania ja Mehhiko vaevlevad majandussurutises. Sealt aga tuleb umbes 80 protsenti BBVA kasumist. Jaanuris teatas pangajuht Francisco Gonzalez, et pank hakkab jätkusuutlikumat dividendi maksma, mis ei ületa 30 protsenti kasumist. Selle sammuga loodab pank tugevdada bilanssi.

„BBVA on igatahes väga hea pank tugeva kasumlikkusega ja paistab, et neil läheb teistest paremini,“ ütles Abaco Fianncials Fundi fondijuht Inigo Lecubarri. „On ka selge, et koduturul ja Mehhikos on väga raske.“

BBVA aktsia on tänavu hinnas juurde võtnud 18 protsenti.

Panga puhasintressitulu kasvas 27 protsenti, 3,59 miljardile eurole. Laenuportfell püsis 335,6 miljardil eurol. Eraldised varade remondiks kasvasid 70 protsenti, 1,03 miljardile eurole. Kui aasta tagasi moodustasid halvad laenud 1,3 protsenti kogu laenuportfellist ja detsembrid 2,3 protsenti, siis nüüd on numbriks juba 3,2 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing