Sinised M M kommid võivad vähendada selgroo vigastusi

28. juuli 2009, 17:37

Sinine värvaine, mida leidub M M
kommides ja PepsiCo joogis Gatorade, võivad vähendada selgroovigastuste kahju,
pakkudes parema võimaluse taastumiseks, selgub uuest uuringust.

Rochesteri ülikooli arstikeskuse uurijad leidsid, et kui nad süstisid segu sädelevast sinisest (BBG) rottidele, kes kannatasid selgroo seljakeelikute vigastuse käes, said loomakesed jälle kõndima hakata, kuigi longates, kirjutas CNN. Ainus kõrvalmõju oli, et rotid muutusid ajutiselt siniseks.

Uuringu tulemused on rajatud samas keskuses viis aastat tagasi läbi viidud uuringule. 2004. aasta augustis paljastasid teadlased, kuidas adenosiin-trifosfaat, tuntud kui ATP kiirendab paranemist pärast selgroo vigastust.

Teadlaste sõnul võib võtta mitu aastat enne kui avastust saab praktiliselt ära kasutada BBG andmisel inimestele. Uurijad rõhutasid veel, et selline ravi on mõeldud teisejärgulistele vigastustele kohe pärast vigastuse teket.

"Me loodame, et me töö viib praktilise ja ohutu väljundini, mida saab anda patsiendile kohe pärast vigastuse teket," ütles uurija Steven Goldman.

Sinised M M kommid võivad vähendada selgroo vigastusi Sinised M M kommid võivad vähendada selgroo vigastusi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2009, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing