Surutis on ameeriklaste armuelule löögi andnud

28. juuli 2009, 16:14

Majandushädad nõuavad lõivu abieludelt ja
suhetelt üle maailma, kui ameeriklaste armuelu on majanduslanguse tõttu kõige
stressirohkem, selgub rahvusvahelisest uuringust.

Ligi 30% ameeriklastest väidab, et majandussurutis on kas lisanud stressi, pingestanud või rikkunud nende armusuhte või abielu, kanadalastel oli see näitaja 23%, prantslastel 24% ja sakslastel 12%, kirjutab Reuters.

Lisaks arvavad ameeriklased, et nad peavad töötama veel lisa 10 aastat majanduskriisi pärast, enne kui nad saavad jääda pensionile, see on kauem kui eurooplastel ja kanadalastel.

"Kas kodus või tööl, inimesi üle maailma on kriis mõjutanud. Pikaajalisem kasu on see, et inimesed kärbivad kulusid ja säästavad raha ning õpivad ehitama finantspuhvrit tulevikuks. On selge, et osad nendest globaalsetest trendidest peavad muutuma harjumuseks," ütles USA ING Directi president Arkadi Kuhlmann.

Eurooplased on rohkem mures säästude suurendamise pärast, 53% austrialastest ja 43% prantslastest väidavad, et finantspuhvri olemasolu on oluline eesmärk, samas kui vaid 35% ameeriklasi väärtustas seda.

1052 täiskasvanu seas Kanadas, Ameerikas, Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Hispaanias ja Austrias läbi viidud online-uuring näitas, et ameeriklased on teisest enam mures krediitkaardi võlgade pärast. Ligi pooled ameeriklased ütlesid, et nad väldivad krediitkaardi kasutamist raha säästmise eesmärgil, samas sakslastel on see näitaja 11% ja itaallastele 17%.

Kodus söögitegemine ja lõunasöögi tööle kaasa võtmine oli samuti populaarne rahasäästmise viis ameeriklaste ja kanadalaste hulgas, samas kui vaid 20% itaallastest pakkus selle välja säästmise võimalusena.

Ameeriklased ja britid jagavad armastust autode vastu. Kui paluti nimetada kolm viimast asja, mida nad on nõus ohverdama rahasäästmise nimel, siis 30% mõlemast rahvusest pakkusid, et autod, samas hispaanlased nimetasid autot 18% ja itaallased 14% juhtudest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2009, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing