Teva kasum kasvas 25 protsenti

28. juuli 2009, 23:06

Ravimitootja Teva Pharmaceutical Industries
teenis teises kvartalis aastatagusega võrreldes 25 protsenti enam kasumit,
suuresti tänu oma multiskleroosi ravimi Copaxone müügile ning ka Barr
Pharmaceuticals ülevõtmisest tingitud kasudele.

Barri ostust tulenevate kuludeta kasvas kasum 742 miljoni dollarini ehk 83 senti aktsia kohta, kirjutab Bloomberg. Järgmise aasta kasumikasvuks prognoosib ettevõte vähemalt 35 protsenti ning seda tulenevalt ülevõtmise aina kasulikumast mõjust kasuminumbritele.

Käibe kasvas 20 protsenti 3,4 miljardile dollarile. Käive USAs kasvas 36 protsenti, sellele aitas korralikult kaasa uue hüperaktiivsuse ravimikoopia Adderall XR edukas müük. Teva käibest 63 protsenti tulebki USAst. Copaxone’i müük kerkis 21 protsendi võrra 682 miljoni dollarili ning Barri ülevõtmine tõi lisakäivet nii USAst, kui ka Venemaalt, Poolast, Saksamaalt ja Horvaatiast.

Teva kordas oma 2009 aasta kasumiprognoosi aktsia kohta 3,20 dollari ja 3,40 dollari vahele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2009, 23:06
Otsi:

Ava täpsem otsing