AUTOD: Volvo hoiab saladust

1706-aripaev 29. juuli 2009, 21:20

Nende mustade katete all sattus Automedia
fotograafi kaamera ette Volvo hetke suurim saladus: uus S60.

Tegu on järgmisel aastal müügile jõudva autoga, mille nn ideeversiooni näidati käesoleva aasta alguses Detroidi autonäitusel nime Volvo S60 Concept all. Hetkel veel salajas hoitava välimusega seeriamudel peaks asjatundjate sõnul väga täpselt jälgimagi ideeauto disainikeelt (kui ehk valetpidi avanevad tagauksed välja arvata).

Nii kasutab Volvo S60 puhul praegu automaailmas populaarset suunda: auto katusejoon meenutab pigem kupeed kui klassikalist sedaani. Ka pole S60 välisdisain nii nurgeline kui oli tema eelkäijatel.

Küll aga pretendeerib uus S60 ajaloo turvaliseima Volvo tiitlile. Uus sõiduauto on varustatud rohkete abiseadmetega, mis hoiatavad juhti näiteks oma sõidurealt väljakaldumise või siis läheneva kokkupõrke ohu eest. Viimasel juhul on auto võimeline ennast ka ise pidurdama, seda siis, kui juht korduvatele hoiatustele ei reageeri. Ka saab S60 tõenäoliselt varustada Volvo alkoholilukuga, mis ei luba sõidukit kasutada enne, kui selle juht on tõestanud spetsiaalsesse seadmesse puhudes oma kainust.

Jõuallikate valikus tehakse panus ökonoomsetele ülelaadimise ja kütuse otsesissepritsega bensiinimootoritele. Samuti saab S60 endale esmakordselt kahe siduriga käigukasti.

Ametliku debüüdi teeb uus Volvo S60 tõenäoliselt järgmise aasta alguses USAs Detroidi autonäitusel, müügile jõuab auto järgmise aasta keskel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 21:20
Otsi:

Ava täpsem otsing