Alexela Oili kahjum vähenes 3% ja käive kasvas 15%

30. juuli 2009, 14:40

2008.aastal sai AS Alexela Oil 55,2
miljonit kahjumit. Samal ajal vähenes kahjum võrreldes 2007. majandusaastaga
ligi 3% ja käive kasvas 15%.

2007.aastal sai AS Alexela Oil 56,8 miljoni krooni kahjumit. 2008.aastal oli ettevõtte käibeks 2,3 miljardit, mis on 15% suurem kui 2007.aastal.

ASi Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik ütles kommenteerides majandustulemusi, et kahjuks ei saa Alexela Oil eelmise aasta tulemustega rahule jääda, põhjuseid, miks nii läks on mitmeid. "Mitte alati ei sõltu ju kõik ettevõtjast," ütles ta.

Sel aastal oleme muutnud ettevõtte efektiivsemaks, karmistanud krediidi- ja hinnapoliitikat, teinud suuremas mahus ja põhjalikumat analüüsi igapäevase majandustegevuse kohta, selgitas Kuusik lisades, et nende eesmärk on jätkata suurima tanklate arvuga jaemüüjana Eestis ja saavutada liidrikoht ka autokütuste jaemüügi turul.

2008.aasta majandusaruandes kirjutab Kuusik, et lõppenud majandusaastal vähenesid müügimahud tingituna ülemaailmsest finantssurutisest: "Tänu kokkuhoiule logistika- ja üldkuludes suutsime langeval turul kütuse marginaali liitri kohta, võrreldes varasemaga suurendada. Samas on likviidsuse oluline vähenemine finantsturgudel toonud kaasa ostjate maksedistsipliini langemise ning maksetähtaegade pikenemise ja seeläbi ka suurema käibevara vajaduse, seda isegi olukorras, kus kütusehinnad on langenud. Seetõttu oleme sunnitud oluliselt karmistama oma krediidipoliitikat."

Kuusik märkis, et suurenenud finantskulud ja langeva turu tingimustes vältimatu reklaamieelarve suurendamine avaldasid oma mõju, mis koos amortisatsiooniga tähendasid lõppkokkuvõttes negatiivset netotulemit. Tingituna nõudluse vähenemisest ja tulevikuprognooside ümbervaatamisest otsustati piirata investeeringuid ning uute tanklate projekteerimine ja ehitamine peatati.

AS Alexela Oil otsib jätkuvalt võimalusi kulude kokkuhoiuks ja efektiivsemaks majandamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing