MasterCard sai korraliku kasumi

30. juuli 2009, 17:14

Maailmas suuruselt teine kaardimakse
vahendaja MasterCard teenis analüütikute ootuseid ületanud teise kvartali kasumi
349 miljonit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Kasum aktsia kohta on 2,67 dollarit. Analüütikud ootasid kasumiks 2,42 dollarit aktsia kohta. Aasta varem sai Mastercard teises kvartalis 747 miljoni dollarilise kahjumi ehk 5,70 dollarit aktsia kohta. MasterCardi käive kerkis 2,7 protsendi võrra 1,3 miljardile dollarile.

Ettevõte tõstis teenustasusid, mis tõid iga ülekande eest umbes 1,35 senti lisatulu. Tänavusele kasumile aitasid paljuski kaasa kõrgemad teenustasud ja rohkem vahendatud makseid.

MasterCard ja konkurent Visa on üldisest langusest jäänud suhteliselt kõrvale, sest tarbimise vähenemine ajas ostjad vahetama sularaha ja tšekimajanduse välja kaartide vastu. Selle trendi jätkumist usub MasterCardi juht Robert Selander väga kindlalt ning teatas ka, et kvartalis edastatud maksete hulk kasvas 7,9 protsenti.

Ka Visa, kes eile teatas kasumi 73protsendilisest kerkimisest, pidid selles suurest tänulik olema kasvanud ülekannete mahule.

MasterCard ja Visa ei pea muretsema ka krediitkaardi võlgnevuste pärast, mis USAs veidi valus teema on, sest nende ülesanne on makseid vaid vahendada ilma otsest kohustust võtmata laenu väljastamise eest.

MasterCardi aktsia on praegu, pool tundi pärast kauplemise algust kerkinud enam kui 8 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 17:14
Otsi:

Ava täpsem otsing