Noble teenis ülla kasumi

30. juuli 2009, 16:20

USA nafta- ja maagaasikompanii Noble Energy
teenis teises kvartalis analüütikute ootuseid ületanud 57 miljoni dollarilise
kasumi ehk 33 senti aktsia kohta, kirjutab Bloomberg.

Aasta varem sai kompanii kasumit 144 miljonit dollarit ehk 84 senti aktsia kohta. Kui kõrvale jätta varade müügist saadud tulu ja teised ühekordsed kirjed, oli kasumiks 66 senti, mis ületas analüütikute ootused 12 sendi võrra.

Madalamad energiahinnad tõmbasid ettevõtte käibe 59protsendilisele langusele 491 miljoni dollarini.

„Näeme lähitulevikus väljakutsuvad maagaasiturgu USAs. Siiski peaksid meie portfelli hajutatusest tulenevad kasud ilmnema juba aasta teises pooles kena mahtude kasvuga rahvusvahelistelt varadelt,“ kirjutas Noble’i juht Charles Davidson aruandes.

Juba eelmisel aastal avastas Noble Iisraeli lähedalt merest uusi maardlaid ning plaanib alustada puurimist aastal 2012. Üks kahest uuest maardlast, Tamar, on Noble sõnade kohaselt suurim kompanii ajaloos. Selles võib peidus olla 6,3 triljonit kuupjalga maagaasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing