BÖRS: Deutsche Bank ehmatas Euroopat

31. juuli 2009, 12:38

Deutsche Banki juht Josef Ackermann ehmatas
Euroopa aktsiaturge kommentaariga, et finantskriis ei ole läbi.

Ackermann ütles, et kasvav eraisikute ja ettevõtete laenude halvenemine on finantskriisi uueks laineks ning see mõjutab ka neid panku, mis on seni suutnud kahjumeid vältida. "Kriis koosneb maavärinate seeriast, kusjuures epitsenter muutub," ütles Ackermann eile Zürichis. "Halvad laenud on järgmine laine. Seni on pankadel päris hästi läinud, kuid see mõjutab ka neid," vahendas Bloomberg tema sõnu.

Investorid ootavad USA majanduslanguse numbri avaldamist. Maailma suuruselt teine välireklaami müüja JCDecauxi aktsia hind tõusis 16 protsenti. Ettevõtte tulemus ületas analüütikute ootuseid. Credit Suisse' strateegid soovitasid osta Euroopa meediaettevõtete aktsiaid.

Air France-KLMi aktsia hind langes 4,6 protsenti, eurole. Ettevõte teenis majandusaasta esimese kvartali kahjumi. Itaalia suurima kütusekompanii aktsia hind langes 5,9 protsenti. Ettevõtte kasum kukkus 76 protsenti.

Euroopa ettevõtete aktsiatest koosnev Dow Jones Stoxx 50 indeks langes 0,3 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing