Mees oli libakoera pärast 26 aastat vanglas

31. juuli 2009, 14:47

Florida mees, kes mõisteti mõrva eest vangi
ja seda väidetavalt eksimatu jäljekoera pärast, on nüüd vabaduses, sest koer ja
koera omanik paljastati kui petturid.

Kahjuks pidi Bill Dillon olema vanglas 26 aastat enne kui õigussüsteemi viga likvideeriti, kirjutas CNN.

Bill Dillon oli 22aastane, kui ta saadeti 1981. aastal eluks ajaks vanglasse mehe tapmise eest Canova Beachil.

Kogu kohtuprotsessi kinnitas Dillon, et ta ei olnud kuritegu sooritanud. Kohtus tunnistas mees nimega John Preston, et tema jäljekütist Saksa lambakoer ühendas Dilloni lõhna tapja verise T-särgiga. Preston kinnitas, et tema koer võttis Dilloni lõhna üles ka hilisemates testides.

Dillon pidi veetma elu lõpuni vanglas koera avastuse pärast ja tema omaniku Prestoni tõttu, kes esines üle riigi kui ekspert sel alal.

Kuid ligi kolm dekaadi hiljem, 2007. aastal tõestas DNA test, et Dilloni DNA ei klappinud DNA-ga tapja T-särgil. Koer oli eksinud. Kaheksa kuud tagasi pärast 26 aastat trellide taga astus Bill Dillon vaba mehe vanglast välja.

"Väidetavalt võttis koer kolm korda mu lõhna üles ning seetõttu võeti mult vabadus," rääkis mees CNNile. Dillonile on hästi meelde jäänud kohtuprotsessilt koera hiiglaslik pea ning et loom meenutas karu.

1981. aastal ei kasutatud DNA proove kriminaaluurimistes, seetõttu toetusid võimud lihtsalt Prestoni koera legendaarsele ninale. Preston tunnistas, et koer võttis Dilloni lõhna üles paberilehelt, mida mees oli puudutanud.

Preston oli koos oma kuulsa koeraga olnud tunnistaja sadadel kohtuistungitel. Dilloni juhtumi puhul ütles Preston kohtule isegi, et ta koer suudab lõhna tabada vee all. Eksperdid ütlevad, et see ei ole kuidagi võimalik.

1984. aastal ütles Preston, et ta usub, et tema koer pole pole kunagi eksinud. Jälituskoerte ekspert Tim McGuire ütleb nüüd, et on uskumatu, et koer võttis üles Dilloni lõhna kaheksa päeva pärast mõrva ja pärast seda kui massiivne orkaan oli alast üle käinud.

Preston paljastati 1984. aastal Florida kohtus, kui kohtunik muutus kahtlustavaks Prestoni suhtes ning testis mehe koera. Koer kukkus täielikult läbi. Ilmnes, et nö imekoer ei suutnud lõhna jälitada isegi mitte 30 meetrini. Kohtunik leidis, et koer võis lõhna jälitada, kui tema treeneril oli eelteadmisi juhtumist.

Kuigi Preston ja tema neljajalgne ekspert diskrediteeriti 1987. aastal, siis Florida ei taasavanud juhtumeid, kus mees oli tunnistanud. Ning keegi öelnud seda ka Bill Dillonile, kes kuulis alles 2006. aastal, et Preston oli petis. Preston suri eelmisel aastal. Talle ei esitatud kunagi süüdistust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing