Olavi Kärsna nõuab Juhan Partsilt seadusemuudatust

31. juuli 2009, 12:44

Miks peab ettevõtja iga aasta riigile
teatama, et tema andmed pole muutunud, küsib ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna
avalikus kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministrile.

Järgneb Olavi Kärsna kiri ministrile:

Kena on lugeda, et te muretsete ettevõtluse käekäigu pärast. Mitte väga ammu hüüatasite te Brüsselist tulles: mõelge väikeselt! See kunagise Euroopa Komisjoni väikeettevõtluse esindaja Erkki Liikaneni sõnastatud hüüdlause kõlab kenasti, aga selle mõte oli, et väikeettevõtluse heaks tuleb mitte ainult mõelda, vaid ka midagi teha.

Lugesin nii valitsuse aruannet tegevusprogrammi täitmise kohta kui ettevõtluspoliitika täitmise tegevusaruannet. Kummaski ei märgita probleemina seda, et tegutsevate FIEde arv ei ole suurenenud alates 2003. aastast, aga alates 2005. aastast on see pidevalt vähenenud. Samas on tegutsevate hulgas vähenenud nende arv, kes ainult omaenese ettevõtlusest elavad, ja suurenenud nende osakaal, kes teenivad ettevõtlustulu palgatöö kõrvalt.

Mul on teile üks pisike ja väga praktiline ettepanek: korraldage majandustegevuse registri seadusest § 26 kõrvaldamine. See nõuab igal aastal 15. aprilliks registrile teatamist, et ettevõtja registreeritud andmed ei olegi muutunud. Sellel aastal peatati teate saatmata jätnutel registreering juba 1. mail. Niisugune puhtbürokraatlik jama ei ole kindlasti ettevõtlust, eriti pisiettevõtlust toetav abinõu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing