Rootsi kroon maksab üle 1,50

31. juuli 2009, 15:18

Rootsi kroon, mis veel märtsis liikus 1,33
krooni kandis, ületas reedel Eesti Panga ametliku päevanoteeringu alusel 1,50
krooni joone.

Rootsi kroon maksis ametliku kursi alusel 1,50516 Eesti krooni.

Rootsi majanduses on tormituuled veidi vaiksemaks muutnud. Kui esimeses kvartalis kukkus majandus 6,5 protsenti aastataguse ajaga võrreldes, siis teises kvartalis langes majandus „vaid“ 6,2 protsenti. Analüütikud olid pessimistlikumad ning ootasid majanduse kukkumise süvenemist 6,7 protsendile.

„See näitab, et Rootsi majandus stabiliseerub pikaajaliselt,“ ütles Nordea Banki ökonomist Johanna Jeansson Bloombergile. Teisel poolaastal näeme varaseid märke. Ökonomist ootab keskpikas perspektiivis Rootsi krooni tugevnemist euro suhtes.

Riksbanken on käitunud Norra ja Euroopa keskpangast agressiivsemalt, alandades intressi rekordmadalalae 0,25 protsendile. Lisaks keskpangale on ka valitsus lubanud tänavu toetada majandust 45 miljardi Rootsi krooni suuruse abipaketiga.

Rootsi eksport kukkus aastaga 18,8 protsenti, import aga 19,4 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing