Savisaar peab kodumaist toitu julgeoleku küsimuseks

01. august 2009, 15:22

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles
täna Jõgeval maaelukonverentsil, et kodumaine toit on Eesti julgeoleku küsimus
ja seetõttu peab riik põllumajandust senisest enam toetama.

„Jutud sellest, et Eesti kliimas pole mõtet põllumajandusega tegeleda, on eksitavad,“ vahendas erakonna pressiteenistus parteijuhi sõnu. „Norra ja Soome põllumehed oleksid äärmiselt õnnelikud, kui neil oleks nii palju viljakaid ja tasaseid põllumaastikke, sellest hoolimata on nende põllumajandus väga kõrgel tasemel.“

Savisaare sõnul on Ühtne Euroopa Põllumajanduspoliitika tegelikkuses suur erisuste ja erandite poliitika.

„Kui vaadata põllumajandustoetusi, mida saavad põllumehed, siis need erinevad mitte ainult vanade ja uute Euroopa Liidu liikmete vahel, vaid jäävad meil alla ka Läti ja Leedu paljudele põllumajandustoetustele,“ märkis Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2009, 15:22
Otsi:

Ava täpsem otsing