Vain sai koolitusest ja väärtpaberitest 4 miljonit kahju

01. august 2009, 19:18

Legendaarse koolitaja Peep Vainu firma Vain
SMD Konsultatsioonid teenis mullu tütarettevõtte Vain Partnerid kehva
majandustulemuse ja väärtpaberite hinnalanguse tõttu 4,2 miljonit krooni
kahjumit.

Vain SMD 2008. aasta käibeks oli 0,3 miljonit krooni. Tunamullune käive oli seejuures kaks korda suurem ning firma jäi ligi 100 000 krooniga plussi.

"Põhitulu saadakse omanikutuluna ja väärtpaberiinvesteeringutest. 2008. majandusaastal, seoses tütarettevõtte Vain Partnerid OÜ kahjumiga ja väärtpaberite turuväärtuse langusega jäi majandustegevuse tulemus kahjumisse," kõlas Vainu napp selgitus äriregistrile esitatud tegevusaruandes.

OÜ Vain Partnerid sai mullu ligi 3 miljoni kroonise müügitulu juures 3,5 miljonit krooni kahjumit, selgus majandusaasta aruandest. 2007. aastal oli Vain Partnerite müügituluks 3,8 miljonit krooni ja kasumiks 0,7 miljonit krooni.

Vain Partnerid rendib omanimelist kaubamärki koolitusühistule Vain Partnerid Koolitused, mille põhikompetentsideks on ettevõtete müügi-, teenindus- ja juhtimisalaste probleemide lahendamine ja nende kasvuvõimaluste realiseerimine, aga ka koolituste korraldamine ja konsultatsioonide osutamine.

Mullu OÜ Vain Partnerid kaubamärgi rentimisest tulu ei saanud, märkis Peep Vain tegevusaruandes.

2008. aastal asutas Vain Partnerite tütarettevõtte Lätis, mis hakkas osutama müügi ja juhtimisalaseid koolitus- ja konsultatsiooniteenuseid. Läti tütarettevõttes töötas 2008. aastal keskmiselt kuus inimest. Tütarettevõtte käivitamine tõi ootamatult 1 miljoni kroonise kahjumi. Kuna ka Läti majanduses on 2009. aastal madalseis, kolis kontor väiksemale pinnale ja mindi üle tulemustest sõltuvale tasustamise süsteemile.

Teise tegevusalana on Vain Partnerid OÜ-l sõlmitud leping Suomen 3M OY-ga 3M turvaseadmete ostmiseks. Turvaseadmete alal on Vainu peamised kliendid raamatukogud - Eesti rahvusraamatukogu, Tallinna Keskraamatukogu, Võrumaa Keskraamatukogu, Eesti lastekirjanduse Keskus, Tartu Ülikooli Raamatukogu jt. Kokku müüdi turvaseadmeid 1 miljoni krooni eest.

Mullu töötas OÜs Vain Partnerid keskmiselt kaks inimest ning palgakulu koos sotsiaalmaksudega oli 185 343 krooni. Juhatuse liikmele maksti koos sotsiaalmaksuga 270 705 krooni, kusjuures juhtimise eest ta tasu ei saanud. Läti filiaali palgakulu koos sotsiaalmaksudega oli 1 miljon krooni.

Vaatamata üldisele majanduskriisile 2009. aastal prognoosib Vain edasist majandusliku tegevuse arengut ja rentaabluse kasvu Lätis, sest just kriisi ajal kasvab nõudlus uute ärijuhtimise ning oma väljatöötatud toote müümise alaste teadmiste ja oskuste järgi. Eestis tuleb tänavune tulu kaubamärgi rentimisest.

Vain Partnerid kuulub Peep Vainu kõrval ka Olga Meinsonile (0,20%), Hard Perkile (2,20%), Urmas Purdele (10%), Ülle Reichardtile (0,20%), Timo Reinule (6%), Jana Rikbergile (0,20%) ning Madis Teesalule (0,20%). Ülejäänud osa ehk 81% firmast kuulub läbi Vain SMD Konsultatsioonide 100%liselt Peep Vainule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing