Eesti aitas Afganistani hapnikusüsteemi soetada

02. august 2009, 11:22

Sel nädalal alustas Afganistani Helmandi
provintsi keskhaiglas tööd Eesti abiga soetatud hapnikusüsteem, teatas
välisministeerium.

Bost Hospital on Helmandi provintsi suurim ja parim haigla, kus on 150 voodikohta ning 34 arsti. Koos ambulatoorsete haigetega saab päevas abi ligi 300 patsienti. Hapnikusüsteemilt abi saanud esimene patsient oli väike afgaani poiss.

Mittetulundusühingu Mondo projekti raames hangiti välisministeeriumi toel 2008. aastal Helmandi provintsi keskhaiglale meditsiinilise hapniku jaotussüsteem, autoklaav, transpordiraamid, ratastoolid, aspiraatorid, kõrimaskid, sterilisaatorid, lahased, küünarkargud, kopsuuuringu- ning ultraheliaparaat.

2007. aastal toetas Eesti Helmandi keskhaigla lasteosakonda 1,1 miljoni krooniga, mille eest muretseti portatiivsed hapnikugeneraatorid ning alakaalulistele ja enneaegsetele vastsündinutele sobivad soojendusvoodid. 2008. aasta algul aitas Eesti hankida Bosti haigla elektrigeneraatorile diiselkütust, mis võimaldas talveperioodil valgustada ja kütta haiglaruume ning hoida töös meditsiiniaparatuuri.

Alates 2008. aasta märtsist töötab Helmandi provintsis Lashkar Gah' linnas Eesti meditsiiniekspert.

Afganistan on üks maailma vaesemaid riike. Suur osa riigi elanikkonnast elab täielikus vaesuses. Ligi 70% inimestest on kirjaoskamatud ning 46%-l Afganistani lastest puudub juurdepääs haridusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2009, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing