NATOt hakkas juhtima Anders Fogh Rasmussen

02. august 2009, 10:56

Eilsest on neljaks aastaks NATO uus
peasekretär Taani endine peaminister Anders Fogh Rasmussen.

Eesti ametnikud ja poliitikud loodavad, et Rasmusseni ajal kuulatakse NATOs senisest rohkem väikeste liikmesriikide häält, kuid NATO ja Venemaa suhted pelgalt Rasmusseni isiku pärast ilmselt ei muutu, vahendasid ERR Uudised eileõhtust "Aktuaalset kaamerat".

Tulemuse saavutamist võivad segada Rasmusseni väljaütlemised alles mõne aasta eest toimunud Taani pilapildiskandaali ajal.

"Afganistanis ja Pakistanis on kindlasti inimesi, kellel on eelarvamusi ja tugevad tunded seoses Rasmusseni hoiakuga skandaali ajal," kommenteeris Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Tomas Jermalavicius. "See võib talle raskusi tekitada mitte ainult Afganistanis ja Pakistanis, vaid Lähis-Idas laiemalt."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2009, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing